Kinderboekenweek 2017

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng! Elk jaar staat er een boek centraal. Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Martijn van der Linden en Maranke Rinck, bekend van Memorykonijn en Tangramkat, en heet Knikkeruil!

Knikkerruil
Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig.

Zowel op de BSO als op het KDV staan er activiteiten gepland. De kinderen van de BSO gaan naar een theatervoorstelling, schrijven in groepsverband een griezel verhaal en nemen deel aan een tekenworkshop “Monsters & CO”. De kinderen van het KDV worden elke dag voorgelezen door ouders, maken een griezelsoep en ondernemen activiteiten met de kleuters van de basisschool.