Inrichting

Bij het inrichten van een kinderopvanglocatie is de visie van De Blokkenhut het belangrijkste uitgangspunt. Door die te vertalen in de kleuren, vormen en de materialen worden er ruimtes gecreëerd, waarin de kinderen zich thuis en veilig voelen. Naast de visie is ook de Wet Kinderopvang leidend bij de inrichting. Zo bepaalt de wet dat er per kind 3,5m2 speelruimte beschikbaar moet zijn.

De felle kleuren die worden gebruikt vertellen iets over het karakter en de achtergronden van de ondernemers en de kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 12 jaar. De felle kleuren staan voor ambitieus, pit en kracht.

Op de vestiging Egoli en Florijn zie je ook in het interieur de vormen van de verschillende blokjes terugkomen. Ovaal, vierkant, cirkel of een rechthoek. Deze staan voor de manier hoe wij naar de kinderen kijken. Elk blokje is met zijn kleur, vorm of materiaal uniek in zijn soort. Combineer ze op een juiste en doordachte wijze dan kunnen zij een stevig fundament vormen.

De ruimtes van De Blokkenhut zijn passend ingericht naar de leeftijden van de kinderen en de functie van de groep. Zo kunnen kinderen op de verschillende groepen spelen in een poppenhoek, in een op maat gemaakte keuken, in de bouwhoek of in de verkleedhoek. Er zijn ook hoeken gecreëerd voor individuele activiteiten, zoals een computerhoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen er andere ruimtes binnen de vestigingen worden gebruikt om een activiteit aan te bieden. In de keuken bieden wij de activiteit kinderkookcafé aan. De speelzalen en gymzalen binnen de scholen zijn geschikt voor het aanbieden van bewegingsactiviteiten.

Het meubilair dat door De Blokkenhut wordt gebruikt is op maat gemaakt door Spring Projecten.