Thema’s

De Blokkenhut is een VVE Piramide erkende kinderopvangorganisatie. Op zowel het kinderdagverblijf als op de buitenschoolse opvang bieden wij thema gerichte activiteiten aan. De thema’s maken deel uit van de Piramide methode. Met het aanbieden van deze activiteiten hebben wij als doel om de sociale, emotionele, taalkundige, rekenkundige, lichamelijke en de kunstzinnige ontwikkeling van een kind te stimuleren.

 • Zomertijd

 • Mensen en kleding

 • Kunstachtige lente

 • Ziek en gezond

 • Welkom

 • Eten en drinken

  Tijdens het thema eten en drinken valt er zoveel te ontdekken. Chinezen eten vaak mie, rijst of nasi met stokken. Surinamers eten bruine bonen met rijst. Italianen eten pasta. U voelt het al aankomen het worden culinaire weken op de opvang. Wist u dat eten en drinken naast consumptiemiddelen ook middelen zijn om de kunstzinnigheid te stimuleren. Als u penne of macaroni verft en laat opdrogen, kunt u de opgedroogde pasta gebruiken om een sieraad te maken. U kunt ook experimenteren met eten, bijvoorbeeld door een ei in azijn te leggen. Na drie dagen is het …..Dat laten wij aan u over om het te ontdekken.

  Zo ziet u maar eten en drinken biedt ons mogelijkheden om te ontdekken.

 • Wonen en verkeer

  Binnen De Blokkenhut werken wij met thema’s. Voor de komende 6 weken is het thema Wonen en verkeer.

  Bijna iedereen heeft een thuis, maar toch verschilt hun huis. Sommige kinderen wonen in een flat of in een rijtjes woning. Toch zijn er ook overeenkomsten. Wij komen ons huis binnen via een deur die je opent met een sleutel. Douchen, baden of wassen doen wij in de badkamer en koken in de keuken. In de woonkamer lezen wij een boek of kijken wij naar de televisie en als wij naar ons bedje toe moeten, gaan wij naar de slaapkamer. Zo valt er heel wat te leren over wonen en kunnen wij kinderen heel veel begrippen aanleren. Daarnaast houden wij ons ook bezig met het thema verkeer.  Hoe verplaatsen wij ons? Sommige voertuigen kunnen over land en andere weer over water, maar er zijn ook voertuigen die de lucht in kunnen. Zoveel leuks valt er weer te ontdekken.

  Bijna iedereen heeft een thuis, maar toch verschilt hun huis. Sommige kinderen wonen in een flat of rijtjes woning. Toch zijn er ook overeenkomsten. Wij komen ons huis binnen via een deur die je opent met een sleutel. Douchen, baden of wassen doen wij in de badkamer en koken doe je in de keuken. In de woonkamer lezen wij een boek of kijken wij naar de televisie en als wij naar ons bedje toe moeten, gaan wij naar de slaapkamer. Zo valt er heel wat te leren over wonen en kunnen wij kinderen heel veel begrippen aanleren. Onder activiteiten kunt u per dag zien welke activiteiten en woorden wij aanleren.

 • Kunst

 • Thema Herfst

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam efficitur rhoncus mi, eu molestie neque. quat in eu molestie neque. Sed conposuere pretium nisl consequat. quat in eu molestie neque.

 • Feest

  Coming soon

 • Kleding